Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Studenten gaan voor Serious Request een drietal  activiteiten  organiseren.
Aan het eind van de opdracht zal een cheque afgegeven worden bij het glazen huis in Heerlen.

serioues-request-2015

Om de studenten op pad te zetten is allereerst een stappenplan nodig.

  1. Welke inhoud hebben de 3 activiteiten. Hoe precies ziet de activiteit er uit?
  2. Voor welke doelgroep wil je dit organiseren?
  3. Voor hoeveel personen ga je iets organiseren?
  4. Welk financieel doel ga je behalen per activiteit?
  5. Welk budget heb je nodig. Hoe ziet de investeringsbegroting er uit? Geef een specificatie.
  6. Maak een lijst van te organiseren zaken.
  7. Welke bedrijven of instellingen denk je nodig te hebben?
  8. Maak een weekplanning waarin de deelactiviteiten staan ingepland.

Na een akkoord gaan onze studenten aan de slag!

Wat dat oplevert kun je hieronder lezen.

Koekjes verkopen, wensen in vervulling brengen, een feest geven; zomaar wat acties van Summa Business studenten om geld in te zamelen voor de benefietactie ‘Serious Request’ van radio 3FM. In groepjes zijn de studenten aan de slag met sponsor- en promotieplannen om hun acties zo goed mogelijk te laten slagen.

Maud, tweedejaars filiaalmanager, en haar groep besloten de samenwerking op te zoeken met Summa Brood & Banket en gaan koekjes verkopen. “We zijn heel blij met deze samenwerking. Zij sponsoren ons door een deel hun van zelfgemaakte koekjes te geven”, vertelt Maud. Ze staan 29 oktober op de weekmarkt in Valkenswaard en 14 december op de Kerstmarkt van Summa Business. “We hopen zo’n €500,- op te halen.”

Op 11 december organiseren ze ook een feest in Villa Fiësta met DJ Aap uit de Mouw. “We zullen dan ook een veiling organiseren met zaken als: een restaurantbon, lasergamen en geluidsboxen”, aldus Maud. Het feest is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Glazen huis
De studenten zullen aan het eind van dit project, het opgehaalde bedrag persoonlijk afgeven bij het Glazen Huis. Deze staat dit jaar in Heerlen. De benefietactie draait om de toekomst van jongeren in oorlogsgebieden. De opbrengst gaat naar miljoenen kinderen en jongeren in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever. De inzameling door studenten van Summa Business is een schoolopdracht en ze zullen na afloop dan ook beoordeeld worden op onder andere samenwerking, sponsorplan en organisatie. “De opdracht is echt heel leuk. Dit is ondernemen. Het feit dat het voor een goed doel is, werkt extra motiverend”, aldus Maud.

 

Reacties zijn gesloten.