Studenten lanceren eigen webshop

Studenten van Summa Business hebben 23 webshops gelanceerd. Het bedenken, inrichten en beheren van de online winkels, is een nieuw onderdeel van het lesprogramma. Per tweetal is er een webshop opgericht. Het aanbod varieert van babyspullen tot boxsprings en zonnebrillen. De rest van het schooljaar zullen de studenten hun webwinkel verder uitwerken en moeten ze omzet zien te draaien.

Door zelf professionele webshops te beheren, leren de studenten meer over bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie, Google Analytics en het inzetten van social media om zoveel mogelijk mensen naar hun webshop te lokken. In dit nieuwe lesprogramma wordt samengewerkt met Webelephant, specialist op het gebied van online handel, van het ontwikkelen van de webshop tot het optimaliseren van de opbrengst ervan. Het maken van een webshop was al onderdeel van de lesstof bij de opleiding Ondernemer retail. De rol daarvan was echter vooral ondersteunend. Het belang van het internet in de Retail wordt steeds groter.Door dit nieuwe samenwerkingsverband vindt er in de opleiding Ondernemer detailhandel een verschuiving plaats naar de online handel.

Geldprijs
Op de dag van livegang presenteerden de studenten hun webshop aan webelephant, docenten en medestudenten. Studenten Nenno en Kas wonnen € 1000,- om te besteden aan promotiedoeleinden voor hun webshop King Boxspring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.