Studenten presenteren bedrijfsplan ‘Het geld ligt op straat’

Voor de studenten van de opleiding Filiaalmanager en Ondernemer Detailhandel van Summa Business is het eerste studiejaar meteen spannend. In het kader van de opdracht ‘Het geld ligt op straat’ verkopen de studenten artikelen via internet. Op vrijdag 21 februari presenteerden de studenten hun bedrijfsplannen aan een onafhankelijke commissie genaamd ‘de raad der wijzen’.

Nadat de commissie haar ‘go’ had uitgesproken konden de studenten uitvoering gaan geven aan hun plannen. Investeringen mogen niet gedaan worden; de handel kan bijvoorbeeld bestaan uit de platencollectie van een familielid of het assortiment van een bestaande winkel.

Presenteren

De studenten presenteerden hun plannen door middel van diapresentaties. Van achter een katheder en door de microfoon deden zij hun verhaal. Voor velen was dat voor het eerst. Tijdens de presentatie legden de studenten uit wie hun doelgroep is, welke afzetkanalen ze gaan gebruiken en wat hun verwachtte winst is.

rocgallery-introductieafbeelding

Opbouwende kritiek

De commissie, bestaande uit schooldirecteur Annie van Doremalen, ondernemer Jurgen Weisfelt, beleidsmedewerker gebouwbeheer René Jansen en enkele docenten schuwde de opbouwende kritiek niet. Sommige studenten kregen geen ‘go’. Maar ook degenen die wel een ‘go’ kregen, werden door de commissie verzocht nog wat aanvullingen te doen of voorzien van tips en adviezen.

Trots

Docenten Willem van Dinther en Werner Kocken zijn trots op hun studenten: “De spanning was zo groot dat de lessen in de ochtend vooraf moeilijker verliepen dan gewoonlijk. Behalve ondernemend moeten onze leerlingen ook creatief zijn. En dat deze keer ook nog eens onder voor hen niet alledaagse omstandigheden. We zijn benieuwd naar de gemaakte omzetten. De eerste verkopen via marktplaats.nl hebben al plaatsgevonden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.