Summa Business Day 2014 “van studenten door studenten”

Wij studenten van het eerste leerjaar Retail BOL 4 hebben de opdracht gekregen om de Summa Business Day te organiseren. We zijn hiermee met groepjes aan de slag gegaan en hebben allemaal een eigen taak gekregen. Na alle voorbereidingen is de dag nu echt aangebroken, hier gaan we wat meer over vertellen.

Vanmorgen om 9.00u begonnen de conciërges met het opbouwen van het podium, leertuin en het coaching lokaal. Om 9.30u waren Maurice en Marieke er om mee te helpen. Om 10.30u moest iedereen aanwezig zijn in de leertuin. We hebben toen met z’n allen de leertuin omgebouwd en hebben tafelkleden op de tafels gelegd en de stoelen aangeschoven. Ook werden de lokalen 1.16, 1.17 en 0.20 omgebouwd door Marieke, Aylin, Saliha, Jessy, Maurice en Melissa. Om 11.00u werd de catering opgezet, dit hebben Paul, Alain, Daphne en Yale gedaan en de studenten van groep 4 hebben de catering verzorgd.

Jessy en Paul hebben om de tubes geplaatst en hebben Levi en Tim de bedrijven ontvangen. De bedrijven zijn naar de lokalen gegaan om hun presentatie klaar te zetten. De bedrijven Etos, Coolcat, Intertoys, Albert Heijn, Makro en Telefoonmaken.nl waren vandaag aanwezig. Om 13.00u werd er een woordje gedaan door Richard Hoogenboom over wat de bedoeling was van de Summa Business Day en hebben Anne, Yvette en Demi thee en koffie voor de gasten ingeschonken.

P1000159Vervolgens gingen de bedrijven met alle studenten naar de lokalen om de presentaties van de stage bedrijven te bekijken. Bij deze presentaties mochten alle studenten vragen stellen over het stage bedrijf. Om 14.00u werden de pitches gehouden door de stagebedrijven. Een aantal studenten was hier bij aanwezig en zij hebben uitleg gekregen.

Om 14.30u werd er pauze gehouden en werden de ouders ontvangen door Yale, Lars en Daphne. De ouders werden verwelkomd door Yorick in de pauze en kregen een lekker broodje met ham of kaas en wat te drinken van de catering die Paul en Alain verzorgden. We kregen een spetterend optreden van Ruben Garcia met zijn gitaar. Vervolgens zijn Jordan en Sander begonnen met het opruimen van de lokalen.

Na een kwartier pauze begonnen we met de dialogen. Tijdens de dialogen kregen we een lekker stukje cake met wat drinken van de catering die Alain verzorgd heeft. Na de dialogen werd deze dag afgesloten. Hierbij hebben wij de bedrijven en gasten bedankt voor de medewerking op deze Summa Business Day en deelden Ömer en Demi goodiebags uit. Op het einde van de dag hebben we met zijn alle opgeruimd en kijken we terug op een geslaagde dag.

Tips voor de nieuwe studenten van het 1ste  leerjaar Retail BOL 4:

Probeer zo veel mogelijk bedrijven en gasten te regelen voor de Summa Business Day. Begin er op tijd aan en promoot zoveel mogelijk! Hoe meer bedrijven, hoe beter en hoe leuker het is om rond te kijken. Een aantal van de studenten van het 1ste jaar hebben er een stage aan overgehouden. Dus het zou leuk zijn als je allerlei bedrijven uitnodigt die jou wel interesseren.

Demi van Uden
Rof 1A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.