Summa Business Eindhoven richt opleiding ondernemer detailhandel meer op webshops

Webelephant
Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, werkt de opleiding samen met het Bredase bedrijf Webelephant, dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van online winkels, marketing en nieuwe media. “Het maken van een webshop was al onderdeel van de lesstof bij de opleiding Ondernemer detailhandel”, benadrukt Frans Wernaart, teamleider bij Summa Business. “Maar de rol daarvan was vooral ondersteunend.

imag_edito-concepts-technology-RF-18709131_1814

Retail
Terwijl het belang van het internet in de retail steeds groter wordt. Dertig tot veertig procent van de retail gaat nu al via het internet. En de omzet van webwinkels groeit nog altijd explosief. Deze week werd bekend dat consumenten dit eerste halfjaar voor bijna 8 miljard euro kochten via internet. Dat is 18 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Als opleiding moet je op die ontwikkelingen inspelen. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Webelephant. Dat bedrijf is specialist op gebied van online handel; van het ontwikkelen van de webshop tot het optimaliseren van de opbrengst. Dat biedt ons de mogelijkheid de focus van onze opleiding te verschuiven naar webshops.”

Nieuwe lesstof
Op dit moment wordt de nieuwe lesstof ontwikkeld en zijn de docenten bezig om zich dit materiaal eigen te maken. Vanaf januari 2016 krijgen de studenten de nieuwe stof aangeboden. In groepjes van twee zijn zij dan verantwoordelijk voor hun eigen webshop. Hierdoor leren ze over bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie, Google Analytics en het inzetten van social media om zoveel mogelijk mensen naar hun webshop te krijgen. Wernaart: “Eigenlijk doen ze alles zelf, behalve het ontwikkelen van de technische kant van de webshop. We blijven wel een retailopleiding.”

Ook voor Webelephant zelf is deze samenwerking interessant. “Webshops hebben graag goed opgeleid personeel in dienst, maar er waren nog geen opleidingen in die richting”, zegt Wernaart. “Door nu zelf de hand te hebben in zo’n opleiding snijdt het mes aan twee kanten.”

Bron: http://www.ed.nl/economie/summa-business-eindhoven-richt-opleiding-ondernemer-detailhandel-meer-op-webshops-1.5276052#.VghErVXUM_t.facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.