Valentijnsactie mini-ondernemingen

Op zaterdag 8 februari waren studenten van Summa Business te vinden in winkelcentrum Kastelenplein. Bij hun miniondernemingen kon het winkelend publiek terecht voor hun Valentijnsinkopen. De stands van de studenten boden onder andere sieraden, geluksengeltjes, kookboekjes en gadgets.

De Valentijnsactie is één van de verkoopmomenten van het project ‘miniondernemingen’. Dit project wordt jaarlijks door Summa Business opgezet om de studenten kennis te laten maken met alle aspecten van de retail.

Omzet

Brian Rooijackers, student Ondernemer Detailhandel, is niet ontevreden met de omzet van zijn onderneming Boxcadeau. “In de middag was het vrij rustig omdat Sven Kramer de 5000 meter moest schaatsen. We hebben desondanks zo’n 30 euro omgezet en dat is wat we ongeveer verwachtten.”

Vragen van winkelend publiek

De studenten kregen regelmatig vragen van het publiek over de miniondernemingen. Medestudente Kimberley Isidora: “Dan legden we uit dat we studenten zijn van het Summa College en dat we deze onderneming draaien in het kader van onze opleiding. Sommige mensen vonden dat leuk en kochten dan iets. Anderen wilden gewoon informatie over onze spullen.”

Aandeelhouders

Het project ‘miniondernemingen’ start aan het begin van elk schooljaar. Dan worden de ondernemingen opgericht en beleggen de studenten eenaandeelhoudersvergadering. Hierin presenteren de studenten hun ondernemingsplannen aan de aandeelhouders, waarna het bedrijf van start kan. Het project loopt tot maart. Dan leggen de studenten tijdens een liquidatiebijeenkomst verantwoording af aan hun aandeelhouders en worden eventuele winsten uitgekeerd. Daarna houdt de onderneming op te bestaan. Kimberley maakt zich geen zorgen over de liquidatie van haar onderneming. “Onze zaken gaan goed. We hebben tot drie keer toe spullen bijbesteld. We hebben nu wel te veel voorraad, maar er komt ook nog een uitverkoop aan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.